JADŁOSPIS  DEKADOWY SP 63 Z OI  NA DNI  14 10 –  25 10  2019

OBIADY

 

PONIEDZIAŁEK   14 10  2019 

 

 Barszcz czerwony                               300ml                             

 Ryż z jabłkiem                             150+100g                   

 Herbata z cytryną                               200ml

 Chrupki kukurydziane                                                             

 KALOR 554; B 11,9g; T 12,6g; W 99,7g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,7)

 PONIEDZIAŁEK   21 10  2019 

 

 Zupa z fasolki szparagowej                   300ml                             

 Pierogi z serem                                         200g                   

 Sok warzywno-owocowy                       300ml

                                                                      

 KALOR 694; B26,2g; T 19,5g; W 81,6

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,7)   

WTOREK               15 10  2019    

 

 Zupa ogórkowa                                  300ml                  

 Kotlet pożarski                                     100g

 Kasza bulgur                                        150g

 Sur.z czerwonej kapusty                    100g

 Kompot                                               200ml

 Jabłko                                                                                                                                                   

 KALOR 615; B 32,6g; T 25g; W 59,3g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

               II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)

 WTOREK              22 10  2019    

 

 Zupa wiejska                                           300ml                  

 Kotlet schabowy                                        100g

 Ziemniaki                                                   150g

 Sur.z pomidorów ze szczypiorkiem         100g

 Herbata ziołowa                                      200ml

 Śliwka                                                                                                                                                   

 KALOR 722; B 27,8g; T 39,3g; W 64,5

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,5,6,7,8,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)

 ŚRODA                 16 10  2019

 

 Zupa brokułowa                                 300ml

 Spaghetti w sosie

 bolońskim                                    150+150g

 Mięta z cytryną                                  200ml

 Drożdżówka z owocami                                                                                                      

 KALOR 663; B 22,9g; T 30,4g; W 108,1

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12) 

 ŚRODA                 23 10  2019

 

 Barszcz  ukraiński                                   300ml                  

 Gulasz drobiowy

 z warzywami                                         80+70g

 Ryż                                                              150g

 Mizeria                                                        100g

 Kompot                                                     200ml

 Jogurt owocowy

 KALOR 509; B 21,4g; T 23,9g; W 48,6g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)  

 CZWARTEK          17 10  2019

 

 Zupa jarzynowa                                 300ml

 Stek z cebulką                                      100g

 Ziemniaki                                              150g

 Marchewka oprószana                        100g                                         

 Herbata ziołowa                                200ml

 Gruszka

 KALOR 788; B 47,7g; T 62,4g; W 19,8g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,6,7,9,10,11,12)

 CZWARTEK         24 10 2019

 

 Krupnik mazurski                                   300ml

 Łazanki z mięsem

 i warzywami                                    150+100g

 Woda mineralna                                     330ml

 Banan

 

 KALOR 649; B16,5g; T 13,7g; W 114,3

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,1.3,3,6,7,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,5,6,7,8,9,10,11,12)

 PIĄTEK                 18 10  2019 

 

 Zupa koperkowa                                300ml

 Ryba saute

 w sosie warzywnym                       90+70g

 Kasza pęczak                                        150g

 Sur.z kapusty pekińskiej                     100g                                         

 Napój herbaciano-owocowy             200ml   

 KALOR 546; B 24,7g; T 25,1g; W 55g

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,6,7,9,10,11)

                  II DANIE(1.1,1.3,3,4,6,7,9,10,11,12)                          

 PIĄTEK               25 10  2019

 

 Zupa kalafiorowa                                   300ml

 Ryba w sosie

 brzoskwiniowym                                 90+70g

 Kasza kuskus                                            150g

 Sałata z koperkiem                                  100g

 Kompot                                                   200ml

 KALOR 556; B 27,1; T 24,9g; W 50,4

 Alergeny: ZUPA(1.1,1.2,3,5,6,7,8,9,10,11)

                   II DANIE(1.1,3,4,6,7,9,10,11,12)

        ALERGENY: 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,

                                   2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY, 

                              9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.