JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 30 09 – 11 10 2024
PONIEDZIAŁEK 30 09 2024
Zupa drobiowa: filet z kurczaka, groszek cukrowy, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, koper, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Makaron z sosem truskawkowym; makaron (mąka z pszenicy durum), truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Herbata miętowa; Paluch drożdżowy (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka);
KALOR 639; B 24 g; T 7 g; W 126 g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
WTOREK 01 10 2024
Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Gołąbki w sosie pomidorowym: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, cebula, kapusta włoska, wywar warzywny (marchew, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 120+70g
|
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka), cukier; Gruszka
KALOR 606; B 18 g; T 15 g; W 108 g |
|
ŚRODA 02 10 2024
Kapuśniak mazurski: mięso wieprzowe, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, por, koper, ziemniaki, cebula, czosnek, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Gulasz drobiowy: mięso z indyka/kurczaka, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, sól, pieprz, papryka słodka, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii) ; 80+70g |
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g
|
MLEKO |
Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Kompot: porzeczka, cukier;
KALOR 630; B 22 g; T 20 g; W 81 g |
|
CZWARTEK 03 10 2024
Zupa dyniowa: boczek wędzony, dynia, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, pomidory, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Stek z cebulką: mięso wieprzowe, jaja, cebula, olej, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, majeranek, czosnek, cebula; 100g |
GLUTEN Z PSZENICY JAJA MLEKO |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Zielone warzywa z pieca: fasolka szparagowa, brokuły, masło (śmietanka z mleka), sól; 100g |
MLEKO |
Kompot: wiśnia, cukier;
KALOR 725; B 45 g; T 18 g; W 91 g |
|
PIĄTEK 04 10 2024
Zupa z soczewicy: kurczak, czerwona soczewica, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Ryba w sosie słodko-kwaśnym: filet z miruny (ryba), olej, cebula, peperonata (papryka żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), brzoskwinia, mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, ziele angielskie, liść laurowy; 90+70g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY
|
Kasza kuskus (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Sałata z koperkiem: sałata lodowa, koper, szczypior, olej, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: truskawka, cukier;
KALOR 546; B 25g; T 25g; W 55g |
|
PONIEDZIAŁEK 07 10 2024
Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Racuchy drożdżowe z jabłkiem; mąka pszenna (ziarna pszenicy), jaja, mleko, cukier, drożdże piekarskie, olej, jabłko, cukier puder; 250g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY JAJA
|
Herbata ziołowa; Nektarynka
KALOR 728; B 24 g; T 28 g; W 108 g |
|
WTOREK 08 10 2024
Zupa brokułowa: kurczak, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g
|
JAJA MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypior, koper, olej, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka), cukier;
KALOR 686; B 36 g; T 31 g; W 82 g |
|
ŚRODA 09 10 2024
Zupa koperkowa: kurczak, koper, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Schab w sosie: mięso ze schabu, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY SELER
|
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g
|
MLEKO |
Mizeria: ogórek, szczypior, koper, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g |
MLEKO |
Kompot: malina, cukier;
KALOR 629; B 32 g; T 18 g; W 81 g |
|
CZWARTEK 10 10 2024
Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Spaghetti bolognese: makaron spaghetti (mąka z pszenicy durum), mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), peperonata (papryka żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), olej, groszek zielony; 150+150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Kompot: wiśnia, cukier; Banan
KALOR 682; B 36 g; T 22 g; W 90 g |
|
PIĄTEK 11 10 2024
Zupa z ciecierzycy: kurczak, cieciorka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Ryba saute: filet z miruny/morszczuka (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g
|
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Surówka z pory: por, marchew, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); 100g |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: jagoda, cukier;
KALOR 602; B 28g; T 20g; W 60g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.