JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 20 11 – 01 12 2023
PONIEDZIAŁEK 20 11 2023
Zupa ziemniaczana: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Makaron z serem i śmietaną na słodko; makaron (mąka z pszenicy durum), sól,twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Sok owocowo – warzywny (przecier z marchwi, brzoskwiń, bananów)
KALOR 795; B 36 g; T 23 g; W 113 g |
|
WTOREK 21 11 2023
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z JĘCZMIENIA |
Kotlet schabowy: schab, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
JAJA MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka Colesław: kapusta biała, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); 100g |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: wiśnia, cukier;
KALOR 724; B 26 g; T 33 g; W 82 g |
|
ŚRODA 22 11 2023
Zupa kukurydziana: kurczak, kukurydza, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Pieczeń z indyka: filet z indyka, por, marchew, seler, pietruszka, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.,śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g |
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Warzywne rozmaitości: marchew, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, czosnek, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka), cukier; Jabłko
KALOR 646; B 43 g; T 16 g; W 74 g |
|
CZWARTEK 23 11 2023
Barszcz biały z jajkiem: biała kiełbasa, jaja, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO JAJA GLUTEN Z PSZENICY |
Ryba panierowana: filet z dorsza (ryba), olej, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Herbata owocowa;
KALOR 620; B 32 g; T 15 g; W 92 g |
|
PIĄTEK 24 11 2023
Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Gulasz wieprzowy: mięso z szynki, marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy),; 80+70g
|
GLUTEN Z PSZENICY
|
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Surówka z buraczków: burak, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: malina, cukier; Jogurt owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii)
KALOR 776; B 36 g; T 31 g; W 99 g |
MLEKO |
PONIEDZIAŁEK 27 11 2023
Zupa gulaszowa: wołowina b/k, papryka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, koncentrat pomidorowy (pomidory); 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Naleśniki z serem lub dżemem; mąka pszenna (ziarna pszenicy), jaja, mleko, sól, serek śmietankowy (twaróg z mleka, żywe kultury bakterii), cukier, cukier waniliowy, dżem 100% (owoce, sok jabłkowy), śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 200g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO JAJA |
Maślanka naturalna z truskawkami: maślanka naturalna (maślanka, mleko, żywe kultury bakterii), truskawka; 200ml
KALOR 705; B 24 g; T 16 g; W 108 g |
MLEKO |
WTOREK 28 11 2023
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Pulpety drobiowe w sosie warzywnym: mięso z udźca indyka, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), natka z pietruszki, marchew, pietruszka, seler, cebula, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 90+70g |
MLEKO JAJA GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii);100g |
MLEKO |
Kompot: truskawka, cukier;
KALOR 592; B 31g; T 18,9g; W 71,7g |
|
ŚRODA 29 11 2023
Zupa brokułowa: kurczak, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Schab w sosie własnym: mięso wieprzowe, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z czerwonej kapusty: kapusta czerwona, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: śliwka, cukier; 200ml
KALOR 690; B 41 g; T 26 g; W 74 g |
|
CZWARTEK 30 11 2023
Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, ryż, koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Ryba saute: filet z dorsza (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Marchew oprószana: marchew, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka), cukier; Śliwka
KALOR 622; B 28g; T 16g; W 70g |
|
PIĄTEK 01 12 2023
Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY |
Kluski śląskie w sosie mięsnym – ziemniaki, jaja, mąka ziemniaczana, sól, mięso wieprzowej, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek; 150+150g |
JAJA
|
Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, szczypior, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Herbata z cytryną: herbata czarna, cytryna, cukier; 200ml
KALOR 649; B 33 g; T 24 g; W 71 g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.
JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 20 11 – 01 12 2023
PONIEDZIAŁEK 20 11 2023
Zupa ziemniaczana: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Makaron z serem i śmietaną na słodko; makaron (mąka z pszenicy durum), sól,twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Sok owocowo – warzywny (przecier z marchwi, brzoskwiń, bananów)
KALOR 795; B 36 g; T 23 g; W 113 g |
|
WTOREK 21 11 2023
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z JĘCZMIENIA |
Kotlet schabowy: schab, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
JAJA MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka Colesław: kapusta biała, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); 100g |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: wiśnia, cukier;
KALOR 724; B 26 g; T 33 g; W 82 g |
|
ŚRODA 22 11 2023
Zupa kukurydziana: kurczak, kukurydza, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Pieczeń z indyka: filet z indyka, por, marchew, seler, pietruszka, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.,śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g |
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Warzywne rozmaitości: marchew, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, czosnek, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka), cukier; Jabłko
KALOR 646; B 43 g; T 16 g; W 74 g |
|
CZWARTEK 23 11 2023
Barszcz biały z jajkiem: biała kiełbasa, jaja, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO JAJA GLUTEN Z PSZENICY |
Ryba panierowana: filet z dorsza (ryba), olej, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Herbata owocowa;
KALOR 620; B 32 g; T 15 g; W 92 g |
|
PIĄTEK 24 11 2023
Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Gulasz wieprzowy: mięso z szynki, marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy),; 80+70g
|
GLUTEN Z PSZENICY
|
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Surówka z buraczków: burak, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: malina, cukier; Jogurt owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii)
KALOR 776; B 36 g; T 31 g; W 99 g |
MLEKO |
PONIEDZIAŁEK 27 11 2023
Zupa gulaszowa: wołowina b/k, papryka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, koncentrat pomidorowy (pomidory); 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Naleśniki z serem lub dżemem; mąka pszenna (ziarna pszenicy), jaja, mleko, sól, serek śmietankowy (twaróg z mleka, żywe kultury bakterii), cukier, cukier waniliowy, dżem 100% (owoce, sok jabłkowy), śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 200g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO JAJA |
Maślanka naturalna z truskawkami: maślanka naturalna (maślanka, mleko, żywe kultury bakterii), truskawka; 200ml
KALOR 705; B 24 g; T 16 g; W 108 g |
MLEKO |
WTOREK 28 11 2023
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Pulpety drobiowe w sosie warzywnym: mięso z udźca indyka, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), natka z pietruszki, marchew, pietruszka, seler, cebula, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 90+70g |
MLEKO JAJA GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii);100g |
MLEKO |
Kompot: truskawka, cukier;
KALOR 592; B 31g; T 18,9g; W 71,7g |
|
ŚRODA 29 11 2023
Zupa brokułowa: kurczak, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Schab w sosie własnym: mięso wieprzowe, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z czerwonej kapusty: kapusta czerwona, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: śliwka, cukier; 200ml
KALOR 690; B 41 g; T 26 g; W 74 g |
|
CZWARTEK 30 11 2023
Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, ryż, koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Ryba saute: filet z dorsza (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Marchew oprószana: marchew, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka), cukier; Śliwka
KALOR 622; B 28g; T 16g; W 70g |
|
PIĄTEK 01 12 2023
Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY |
Kluski śląskie w sosie mięsnym – ziemniaki, jaja, mąka ziemniaczana, sól, mięso wieprzowej, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek; 150+150g |
JAJA
|
Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, szczypior, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Herbata z cytryną: herbata czarna, cytryna, cukier; 200ml
KALOR 649; B 33 g; T 24 g; W 71 g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.