JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 14 10 – 25 10 2024
PONIEDZIAŁEK 14 10 2024
Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, przecier pomidorowy (pomidory), ryż, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Wodoloty (kartacze); ziemniaki, mąka pszenna (ziarna pszenicy), mąka ziemniaczana, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, sól, pieprz, majeranek; 200g |
GLUTEN Z PSZENICY |
Kapusta zasmażana: kapusta biała, cebula, olej, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 100g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Kompot: śliwka; Jogurt owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii)
KALOR 760; B 34 g; T 28 g; W 75 g |
MLEKO
|
WTOREK 15 10 2024
Barszcz czerwony: mięso wieprzowe, buraki, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Karkówka w sosie własnym: mięso wieprzowe, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g |
SELER GLUTEN Z PSZENICY
|
Kasza pęczak: kasza pęczak (ziarna jęczmienia),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z JĘCZMIENIA MLEKO |
Warzywne rozmaitości: marchew, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, czosnek, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: wiśnia;
KALOR 676; B 22 g; T 26 g; W 64 g |
|
ŚRODA 16 10 2024
Zupa wiejska z zacierką: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY
|
Makaron z serem i śmietaną na słodko; makaron (mąka z pszenicy durum), sól,twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Herbata ziołowa Świderki (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka)
KALOR 795; B 36 g; T 23 g; W 113 g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
CZWARTEK 17 10 2024
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO |
Indyk w sosie śmietanowym: filet z indyka, por, marchew, seler, pietruszka, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.,śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g |
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Kasza orkiszowa z vermicelii i pomidorami: kasza z pszenicy orkisz, makaron vermicelli z pszenicy durum, pomidory suszone; 150g
|
GLUTEN Z PSZENICY
|
Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii); 100g
|
MLEKO |
Kompot: porzeczka; Mandarynka
KALOR 646; B 43 g; T 16 g; W 74 g |
|
PIĄTEK 18 10 2024
Zupa jarzynowa: kurczak, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, kapusta biała, kalarepa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy; 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO
|
Surówka Colesław: kapusta biała, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); 100g |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 603; B 40 g; T 14 g; W 85 g |
|
PONIEDZIAŁEK 21 10 2024
Zupa fasolowa: mięso wieprzowe, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą; twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cukier; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY JAJA
|
Herbata ziołowa; Banan
KALOR 519; B 25g; T 22g; W 60 |
|
WTOREK 22 10 2024
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z JĘCZMIENIA |
Wieprzowina w jarzynach: mięso wieprzowe, kalafior, brukselka, cukinia, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 80+120g
|
|
Makaron kolorowy (mąka z pszenicy durum, pomidory/szpinak/burak w proszku), sól; 150g |
GLUTEN Z PSZENICY |
Sałata ze śmietaną/jogurtem: sałata lodowa, koper,szczypior, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g
|
MLEKO |
Kompot: śliwka;
KALOR 745; B 24 g; T 22 g; W 98 g |
|
ŚRODA 23 10 2024
Barszcz biały z jajkiem: kurczak, jaja, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Kotlet mielony: mięso wieprzowe, jaja, cebula, olej, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, majeranek, czosnek; 100g
|
GLUTEN Z PSZENICY JAJA MLEKO
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Buraczki z jabłkiem: burak, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 691; B 35 g; T 32 g; W 87 g |
|
CZWARTEK 24 10 2024
Zupa pieczarkowa z makaronem: kurczak, pieczarki, marchew, seler, pietruszka, por, makaron (mąka z pszenicy durum), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Bigos: kapusta kiszona, kapusta słodka, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 200g
|
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Kompot: porzeczka; Jabłko
KALOR 666; B 15g; T 16g; W 89 |
|
PIĄTEK 25 10 2024
Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY |
Ryba panierowana: filet z miruny/dorsza (ryba), olej, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g
|
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: wiśnia; Napój mleczny Actimel - mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii
KALOR 642; B 48 g; T 16 g; W 94 g |
MLEKO |
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.