JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 25 03 – 05 04 2024
PONIEDZIAŁEK 25 03 2024
Zupa gulaszowa: wołowina b/k, papryka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, koncentrat pomidorowy (pomidory); 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Makaron z serem i śmietaną na słodko; makaron (mąka z pszenicy durum), sól,twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Herbata ziołowa Świderki (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka)
KALOR 795; B 36 g; T 23 g; W 113 g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
WTOREK 26 03 2024
Krupnik ryżowy: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, ryż, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki, koper; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Kluski śląskie w sosie mięsnym – ziemniaki, jaja, mąka ziemniaczana, sól, mięso wieprzowej, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek; 150+150g |
JAJA |
Surówka z czerwonej kapusty: kapusta czerwona, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); 100g |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: wiśnia Napój mleczny Actimel - mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii
KALOR 649; B 33 g; T 24 g; W 71 g |
MLEKO |
ŚRODA 27 03 2024
Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, ryż, koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Gulasz wieprzowy: mięso z szynki, marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g
|
MLEKO |
Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, papryka, kukurydza, seler, rzodkiewka, koper, olej, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: śliwka
KALOR 736; B 26 g; T 28 g; W 99 g |
|
CZWARTEK 28 03 2024
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g |
|
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii); 100g |
MLEKO |
Kompot: porzeczka
KALOR 686; B 36 g; T 35 g; W 82 g |
|
PIĄTEK 29 03 2024
Barszcz biały z jajkiem: biała kiełbasa, jaja, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Ryba panierowana: filet z miruny/dorsza (ryba), olej, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka) KALOR 620; B 48 g; T 15 g; W 92 g |
|
PONIEDZIAŁEK 01 04 2024
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
|
|
WTOREK 02 04 2024
Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
MLEKO |
Ryż z truskawkami; ryż, truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
MLEKO |
Herbata z cytryną Chrupki kukurydziane (kasza kukurydziana)
KALOR 554; B 12; T 13g; W 100 |
|
ŚRODA 03 04 2024
Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml |
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY |
Gołąbki w sosie pomidorowym: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, cebula, kapusta włoska, wywar warzywny (marchew, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 120+70g |
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Kompot: owoce mieszane (śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka) Gruszka
KALOR 606; B 18 g; T 15 g; W 108 g |
|
CZWARTEK 04 04 2024
Rosół: kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, makaron (mąka z pszenicy durum), natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY
|
Udko opiekane: udko z kurczaka, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g |
|
Kasza kuskus (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: wiśnia
KALOR 651; B 26,1g; T 23,9g; W 81,9 |
|
PIĄTEK 05 04 2024
Zupa jarzynowa: kurczak, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, kapusta biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, szczypior, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: porzeczka KALOR 603; B 40 g; T 14 g; W 85 g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.