JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 16 05 – 20 05 2022
PONIEDZIAŁEK 16 05 2022 Zupa drobiowa: filet z kurczaka, groszek cukrowy, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY SELER MLEKO |
Naleśniki z serem lub dżemem; mąka pszenna (ziarna pszenicy), jaja, mleko, sól, serek śmietankowy (twaróg z mleka, żywe kultury bakterii), cukier, cukier waniliowy, dżem 100% (owoce, sok jabłkowy), śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 200g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO JAJA |
Mięta z cytryną; 200ml Banan
KALOR 603; B 26 g; T 13 g; W 102 g |
|
WTOREK 17 05 2022
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml |
ALERGENY SELER |
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym: mięso wieprzowe, ryż, cebula, wywar warzywny (marchew, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 90+70g |
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka Colesław: kapusta biała, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); 100g |
GORCZYCA JAJA |
Kompot: wiśnia, cukier; 200ml KALOR 585; B 28 g; T 11 g; W 90 g |
|
ŚRODA 18 05 2022 Barszcz ukraiński: żeberka wieprzowe, buraki, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, koncentrat pomidorowy (pomidory), (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY SELER MLEKO |
Pieczeń z indyka: filet z indyka, marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.,śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g |
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
Sałata ze śmietaną/jogurtem: sałata lodowa, koper,szczypior, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g |
MLEKO |
Kompot: rabarbar, cukier; 200ml Gruszka
KALOR 596; B 22 g; T 20 g; W 78 g |
|
CZWARTEK 19 05 2022 Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY SELER MLEKO |
Gulasz wieprzowy: mięso z szynki wieprzowej, marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy),; 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Surówka wielowarzywna: marchew, seler, pietruszka, por, papryka, jabłko, kukurydza, seler naciowy, natka pietruszki, sól, pieprz, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii); 100g |
SELER MLEKO |
Kompot: truskawka, cukier; 200ml KALOR 672; B 26g; T 28g; W 85 |
|
PIĄTEK 20 05 2022 Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY SELER MLEKO |
Ryba saute: filet z dorsza (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z białej rzodkwi: rzodkiew, por, jabłko, szczypior, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g |
MLEKO |
Herbata z cytryną: herbata czarna, cytryna, cukier; 200ml Jabłko KALOR 602; B 28g; T 20g; W 60g |
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.