DOSTĘPNOŚĆ NAUCZYCIELI W SZKOLE
od 01.09.2022 r.
Rodziców prosimy o wcześniejsze umówienie się z nauczycielem przez dziennik elektroniczny Librus
Nazwisko i imię nauczyciela |
dzień tygodnia i godzina dostępności dla uczniów i/lub rodziców |
sala |
Połeć-Trusiuk Joanna |
wtorek 15.00-16.00 |
gabinet dyrektora |
Kłos Katarzyna |
środa 15.00 -16.00 |
gabinet wicedyrektora |
Molski Sebastian |
poniedziałek 15.00-16.00 |
gabinet wicedyrektora |
Bejuk Tomasz |
piątek 13:05 - 14:05 |
pokój nauczycieli w-f |
Biskowska-Urbaniak Dorota |
poniedziałek 7:00-8:00 |
31 |
Brzozowska Iwona |
środa 7.15-8.15 (1 i 3 środa miesiąca) |
pokój nauczycielski |
Dąbrowska Bożena |
środa 14.05-15.05 |
5 |
Drankowska Małgorzata |
piątek 14.10-15.10 |
27 |
Drozdowski Marek |
środa 14.05-15.05
|
28 |
Fabiszak Anna |
poniedziałek 13.00-14.00 |
29 A |
Furgała Karolina |
Wtorek 11.05 - 12.05 |
35 |
Gamrat Wojciech |
wtorek , 16.00-17.00 |
18
|
Górecka Anna Górecki Wojciech |
czwartek 15:05-16:05 poniedziałek 14:05 - 15:05 |
24 29 |
Górka Małgorzata |
wtorek 10.00-11.00 |
pokój nauczycielski |
Herdzik Marzena |
środa, 15.15-16.15 |
33 |
Iwanowska Dorota |
poniedziałek 15.05- 16.05 |
36 |
Jagielska Joanna |
Wtorek 14.10-15.10 |
pokój nauczycielski |
Januszewska Katarzyna |
środa 11.00 - 12.00 |
pokój nauczycielski |
Kozłowska Katarzyna
|
poniedziałek 8.15-9.15
|
pokój nauczycielski
|
Krupa Magdalena |
Wtorek 7:15-8:15 |
24 |
Kruszewska Joanna |
czwartek 16.10 - 17.10 |
23 |
Kubińska Jolanta |
wtorek 10.00-11.00 |
pokój nauczycielski |
Kuźmińska Aneta |
wtorek 12.00-13.00 |
20 |
Leonowicz Beata |
wtorek 11.05- 12.05 |
35 |
Lisowska Ernestyna |
czwartek 11.00-12.00 |
6 |
Łyczek Natalia |
wtorek 12.20-13.20 |
4 |
Makulus Elżbieta |
poniedziałek 15.45-16.45 |
33 |
Matysiewicz Monika |
poniedziałek 12.00 - 13.00 |
22 |
Mazur Daria |
środa 11:30-12:30 |
32 |
Mikołajczyk Paulina |
wtorek 13.00-14.00 |
32 |
Montwiłł Edyta |
piątek 8.00-9.00 |
31 |
Naguszewska Angelika |
poniedziałek 14.15 - 15.15 |
pokój nauczycielski |
Nowakowska Eliza |
piątek 7.20 - 8.20 |
20 |
Piłat Arkadiusz |
Piątek 11:05 – 12:05 |
pokój nauczycielski |
Podraza Agnieszka
|
czwartek 14:05-15:05
|
pokój nauczycielski
|
Pulwer Sylwia |
środa 14.05-15.05 |
38 |
Rokosz Magdalena |
piątek 10:10-11:10 |
pokój nauczycielski |
Rusiniak Wioletta |
piątek 11.15-12.00 |
24
|
Rutkowski Jakub |
czwartek 14:30-15:30 |
pokój nauczycielski |
Sauter-Nowacka Anna |
czwartek 13:00-14:00 |
29 |
Sidorowicz Aleksandra |
czwartek 11.15 - 12.15 |
24 |
Sikorska Anna |
wtorek 16.10-17.10 |
23 |
Skrobania Mariola |
środa 14.20 - 15.05 |
37 |
Sobczak Dorota |
piątek 07:15 - 08:15 |
31 |
Sójka Lucyna |
poniedziałek 15.05 - 16.05 |
35 |
Spychalska Jolanta |
środa, 15.15-16.15 |
33 |
Stolarczyk-Gołębiewska Elżbieta |
wtorek 13.20 - 14.20 |
30 |
Strecker Beata |
czwartek 16.00 - 17.00 |
33 |
Szarapanowska Gizela |
środa 8.20- 9.20 |
pokój nauczycielski |
Szczepanek Andrzej |
poniedziałek 13.10 - 14.10 |
3 |
Szczypek Arleta |
poniedziałek, godz. 15.05-16.05 |
24 |
Szpiczak Jowita |
wtorek 8.15- 9.15 |
pokój nauczycielski |
Sztolcman Anna |
wtorek 10.15 - 11.15 |
pokój nauczycielski |
Szwalska Sylwia |
piątek 12:00-13:00 |
pokój nauczycielski |
Szymczyk Paulina |
wtorek 12.05-13.05 |
pokój nauczycielski |
Tomczak Olga |
środa 13.20-14.20 |
22 |
Walczak Anna |
środa 11.00 - 12.00 |
pokój nauczycielski |
Weyna Zofia |
poniedziałek 15.15-16.15 |
38 |
Wojciech Górecki |
środa 15:05 - 16:05 |
29 |
Wójcicka Izabela |
poniedziałek 15.05 - 16.05 |
36 |
Zakrzewska Weronika |
środa 11.00-12.00 |
6 |
Zarzycka Dorota |
poniedziałek godz. 14.15- 15.15 |
28 |
Zięba Paulina |
środa, 11.05-12.05 |
pokój nauczycielski |
Ziętkowska Ewelina |
wtorek, 07.15-8.15 |
34 |
Żarska Anna |
czwartek 10.10 - 11.10 |
pokój nauczycielski |
Żemełka Ewa |
wtorek 12.35-13.35 |
pokój nauczycielski |
Żmijewska Izabela |
poniedziałek 7:20-8:20 |
21 |
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Działanie 7.7 Wdrożenia programów wczesnego wykrywania wad rozwojowych i rehabilitacji dzieci z niepełnosprawnościami oraz zagrożonych niepełnosprawnością oraz przedsięwzięć związanych z walką i zapobieganiem COVID-19 Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020
W ramach projektu realizowane są następujące rodzaje zajęć:
OZE jest to skrót od Odnawialnych Źródeł Energii. Zgodnie z ustawą Prawo energetyczne odnawialne źródła energii są to „źródła wykorzystujące w procesie przetwarzania energię wiatru, promieniowania słonecznego, geotermalną, fal, prądów i pływów morskich, spadku rzek oraz energię pozyskiwaną z biomasy, biogazu wysypiskowego, a także z biogazu powstałego w procesach odprowadzania lub oczyszczania ścieków albo rozkładu składowanych szczątek roślinnych i zwierzęcych”.
W związku z tym źródłami energii może być: słońce, wiatr, woda (rzeki, pływy i fale morskie), a także energia jądrowa, biomas oraz biogaz. Do energii odnawialnej zalicza się również ciepło pozyskane z ziemi (energia geotermalna), powietrza (energia aerotermalna), wody (energia hydrotermalna) oraz spalania biomasy.
Zapraszamy do obejrzenia filmu dotyczącego Odnawialnych Źródeł Energii. Jest to animacja zrealizowana przez To Do Media dla Centrum Edukacji Ekologicznej Jastrzębskiego Zakładu Wodociągów i Kanalizacji S.A.
Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat OZE zapraszamy na poniższe strony:
Podcast o Odnawialnych Źródłach Energii:
https://open.spotify.com/show/2S11AFgEemTY9S1VsrL1Py
Portal z ciekawymi artykułami i filmami:
http://odnawialnezrodlaenergii.pl
Strona internetowa PGE Energia Odnawialna:
https://pgeeo.pl/Zielona-energia-i-OZE
Kanał na Youtube „Świat OZE”:
Celem efektywnego wykorzystania energii jest zmniejszenie ilości energii potrzebnej do dostarczania produktów i usług.
Rozwiązania pozwalające zmniejszyć zapotrzebowanie energetyczne:
Dzięki zastosowaniu takich rozwiązań, do ogrzania lub ochłodzenia mieszkań zużywa się mniejszą ilość energii, tak aby osiągnąć komfortową temperaturę w pomieszczeniu.
Ograniczanie zużycia energii obniża koszty eksploatacji i może przyczynić się do oszczędności w naszych kieszeniach. Dodatkowo służy ograniczaniu emisji gazów cieplarnianych i innych zanieczyszczeń.
Efektywność energetyczna i energia odnawialna są uznawane za bliźniacze filary zrównoważonej polityki energetycznej.
JADŁOSPIS SP 63 Z OI DLA ODDZIAŁÓW PRZEDSZKOLNYCH
NA DNI 15 05 – 26 05 2023
PONIEDZIAŁEK 15 05 2023 ŚNIADANIE Zupa mleczna z kaszą manną, miodem, bułka pszenna, chleb razowy lub pszenno-żytni z masłem, wędliną wieprzową lub drobiową i warzywami: zupa mleczna - mleko, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka),wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka), sałata lodowa; herbata z cytryną ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Winogrona ; herbata lub woda OBIAD Zupa ziemniaczana z zacierką: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, makaron (mąka z pszenicy durum), papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; ALERGENY: SELER, GLUTEN Z PSZENICY Ryż z sosem malinowo-truskawkowym; ryż, malina, truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); Herbata z cytryną ALERGENY: MLEKO
PODWIECZOREK Paluch drożdżowy(mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka); herbata owocowa ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
KALOR 910; B 36 g; T 20 g; W 160 g |
WTOREK 16 05 2023 ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem, wędliną wieprzową lub drobiową, serem żółtym i warzywami: chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka), ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), pomidor, kakao z mlekiem – kakao naturalne,mleko; herbata rumiankowa ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Gruszka; herbata lub woda OBIAD Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); ALERGENY: SELER, MLEKO Kotlet mielony: mięso wieprzowe, jaja, cebula, olej, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, majeranek, czosnek; Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; Buraczki z jabłkiem: burak, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka) ALERGENY: JAJA, MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY PODWIECZOREK Budyń śmietankowy; mleko, mąka pszenna (ziarna pszenicy), mąka ziemniaczana, sól, cukier, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), dieta-mus owocowy/sok owocowy; herbata owocowa ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
KALOR 952; B 51 g; T 40 g; W 128 g |
ŚRODA 17 05 2023 ŚNIADANIE Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, miodem, bułka pszenna,/chleb razowy z masłem, serek kakaowy, herbata ziołowa : zupa mleczna - mleko, płatki kukurydziane pełne ziarno (mąka kukurydziana, kaszka pszenna, otręby pszenne), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), serek naturalny (twaróg z mleka, żywe kultury bakterii), kakao; dieta -wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka), ogórek; ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Jabłko; herbata lub woda OBIAD Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; ALERGENY: SELER, GLUTEN Z JĘCZMIENIA Wieprzowina w jarzynach: szynka wieprzowa, kalafior, brukselka, cukinia, brokuły, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; Makaron kolorowy (mąka z pszenicy durum, pomidory/szpinak/burak w proszku), sól; Sałata ze śmietaną/jogurtem: sałata lodowa, koper,szczypior, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; Kompot: śliwka, ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Ciastko zbożowe: zboża pełnoziarniste (mąka pszenna pełnoziarnista, płatki owsiane, mąka jęczmienna pełnoziarnista, mąka żytnia pełnoziarnista, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz), cukier, sól, mleko; herbata owocowa ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, ŻYTA, JĘCZMIENIA, OWSA, MLEKO
KALOR 923; B 33 g; T 30 g; W 122 g |
CZWARTEK 18 05 2023 ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem, wędliną wieprzową lub drobiową i warzywami, twaróg z rzodkiewką: chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), rzodkiewka, wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka), pomidor, kawa z mlekiem – kawa zbożowa (cykoria, żyto), herbata ziołowa ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Ogórek, herbata lub woda OBIAD Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy; śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); ALERGENY: SELER, MLEKO Bigos ze słodkiej kapusty: kapusta słodka, boczek świeży, mięso z łopatki wieprzowej, koncentrat pomidorowy, koper, cebula, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; Kompot: porzeczka ALERGENY: MLEKO PODWIECZOREK Koktajl mleczno-owocowy : maślanka (mleko, żywe kultury bakterii), banan; dieta-mus owocowy; herbata lub woda ALERGENY: MLEKO
KALOR 860; B 29g; T 21g; W 100g |
PIĄTEK 19 05 2023 ŚNIADANIE Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, miodem, bułka pszenna z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem: zupa mleczna - mleko, płatki ryżowe (ziarna ryżu), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), masło (śmietanka z mleka) , jaja, jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), natka pietruszki, sól, pieprz, dieta -wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka), papryka, herbata ziołowa; ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, JAJA II ŚNIADANIE Chałka (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka); herbata owocowa ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY OBIAD Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, ryż, koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); ALERGENY: SELER, MLEKO Ryba saute: filet z dorsza (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; Kasza kuskus (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), sól; Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; Herbata ziołowa ALERGENY: RYBA, GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Sok owocowo – warzywny (przecier z marchwi, jabłek,bananów/brzoskwiń/truskawek/malin)
KALOR 891; B 56 g; T 21 g; W 149 g |
PONIEDZIAŁEK 22 05 2023 ŚNIADANIE Zupa mleczna z makaronem, miodem, bułka pszenna/ chleb razowy z masłem, serem żółtym i warzywami, herbata z cytryną : zupa mleczna - mleko, makaron (mąka z pszenicy durum), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), pomidor; dieta-wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka); ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Jabłko ; herbata lub woda OBIAD Zupa szczawiowa z jajkiem: kurczak, szczaw, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, jaja, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); ALERGENY: SELER, MLEKO, JAJA
Wodoloty (kartacze); ziemniaki,mąka pszenna (ziarna pszenicy), mąka ziemniaczana, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, sól, pieprz, majeranek; Kapusta zasmażana: kapusta kiszona, cebula, olej, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy); Herbata z cytryną ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
PODWIECZOREK Ciasteczka owsiane: mąka pszenna (ziarna pszenicy), płatki owsiane, jaja, masło (śmietanka z mleka), cukier; herbata owocowa ALERGENY: MLEKO, JAJA, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z OWSA
KALOR 920; B 32g; T 28g; W 119g |
WTOREK 23 05 2023 ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem, parówką drobiową i ketchupem i warzywami: chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), parówka z filetem drobiowym (mięso z piersi kurczaka, białka mleka), ketchup łagodny (pomidory, cukier, sól), ogórek; kawa z mlekiem – kawa zbożowa (cykoria, żyto), mleko; herbata ziołowa; ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Banan; herbata lub woda OBIAD Zupa drobiowa: filet z kurczaka, groszek cukrowy, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, koper, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); ALERGENY: SELER, MLEKO Naleśniki z serem/dżemem; mąka (ziarna pszenicy), jaja, mleko, sól, serek śmietankowy (twaróg z mleka, żywe kultury bakterii), cukier, cukier waniliowy, dżem 100% (owoce, sok jabłkowy), śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); Kompot: wiśnia ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, JAJA PODWIECZOREK Świderki (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka); herbata owocowa ALERGENY: GLUTEN Z PSZENICY, MLEKO
KALOR 890; B 43 g; T 29 g; W 140 g |
ŚRODA 24 05 2023 ŚNIADANIE Zupa mleczna z kaszą manną, miodem, bułka pszenna,/chleb razowy z masłem, dżemem, herbata z cytryną : zupa mleczna - mleko, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), dżem 100% (owoce, sok jabłkowy); dieta -wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi kurczaka), papryka; ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Gruszka; herbata lub woda OBIAD Zupa brokułowa: kurczak, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); ALERGENY: SELER, MLEKO Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypior, koper, olej, sól, pieprz; Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka) ALERGENY: JAJA, MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY
PODWIECZOREK Kisiel owocowy: porzeczka, mąka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana), cukier; herbata lub woda
KALOR 992; B 46 g; T 39 g; W 134 g |
CZWARTEK 25 05 2023 ŚNIADANIE Kanapka z chleba razowego lub pszenno-żytniego z masłem, pasztetem drobiowym i warzywami, twarożek z rzodkiewką: chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), pasztet (mięso z piersi indyka), twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), rzodkiewka, ogórek kiszony, kakao z mlekiem – kakao naturalne, mleko; herbata ziołowa ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Pomidor koktajlowy; herbata lub woda OBIAD Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); ALERGENY: SELER, MLEKO Pulpety drobiowe w sosie warzywnym: mięso z udźca indyka, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), natka z pietruszki, cebula, marchew, seler, pietruszka, por, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), koper, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; Surówka Colesław: kapusta biała, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda -woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); Kompot: malina ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, JAJA, GORCZYCA PODWIECZOREK Mleko smakowe (mleko, owoce/kakao), dieta-mus/sok owocowy; herbata lub woda ALERGENY: MLEKO
KALOR 855; B 33g; T 29g; W 88g |
PIĄTEK 26 05 2023 ŚNIADANIE Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i miodem, bułka pszenna/chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową lub drobiową i warzywami, herbata z cytryną: zupa mleczna - mleko, płatki kukurydziane pełne ziarno (mąka kukurydziana, kaszka pszenna, otręby pszenne), sól, cukier, miód; bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), chleb razowy (mąka żytnia, mąka pszenna razowa), masło (śmietanka z mleka), wędlina wieprzowa (mięso ze schabu) lub drobiowa (mięso z piersi indyka), sałata lodowa; ALERGENY: MLEKO, GLUTEN Z PSZENICY, GLUTEN Z ŻYTA II ŚNIADANIE Winogrona; herbata lub woda
OBIAD Botwinka: mięso wieprzowe, botwinka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, koper, sok z cytryny, sól, pieprz, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii),; ALERGENY: SELER, MLEKO Kotlet rybny: filet z miruny/morszczuka (ryba), boczek wieprzowy, jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, mleko, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz; Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; Herbata ziołowa ALERGENY: RYBA, GLUTEN Z PSZENICY, JAJA
PODWIECZOREK Wafle ryżowe: ryż brązowy, słonecznik, kukurydza, kasza gryczana, kasza jaglana, siemię lniane; herbata owocowa
KALOR 908; B 49 g; T 29 g; W 146 g |
Dieta bez-mleczna/bez laktozy – bez mleka, masła, śmietany, twarogu/ bez mleka,
masło bez laktozy, śmietana bez laktozy, serek bez laktozy
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ),
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.