preloader
Przejdź do głównej treści

Czcionka:

Kontrast:

Stołówka - jadłospis szkolny

 

JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 25.03 - 05.04.2024

 

Poniedziałek 25.03.2024Alergeny
Zupa gulaszowa: wołowina b/k, papryka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, koncentrat pomidorowy; 300mlSELER
Makaron z serem i śmietaną na słodko; makaron (mąka z pszenicy durum), sól, twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150g+100g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Herbata ziołowa 
Świderki (mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, cukier, masło z mleka)

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

KALOR 795; B 36 g; T 23 g; W 113 g 

 

 

Wtorek 26.03.2024Alergeny
Krupnik ryżowy: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, ryż, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki, koper;  300mlSELER
Kluski śląskie w sosie mięsnym – ziemniaki, jaja, mąka ziemniaczana, sól, mięso wieprzowej, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek; 150+150gJAJA
Surówka z czerwonej kapusty: kapusta czerwona, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, musztarda - woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, jaja); 100g

GORCZYCA

JAJA

Kompot: wiśnia 
Napój mleczny Actimel: mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakteriiMLEKO
KALOR 649; B 33 g; T 24 g; W 71 g 

 

 

Środa 27.03.2024Alergeny
Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula,  sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, ryż, koncentrat pomidorowy (pomidory),  śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii);  300ml

SELER

MLEKO

Gulasz wieprzowy: mięso z szynki,  marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80g+70gGLUTEN Z PSZENICY
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150gMLEKO
Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska,  papryka, kukurydza, seler, rzodkiewka, koper, olej, sól, pieprz; 100g 
Kompot: śliwka 
KALOR 736; B 26 g; T 28 g; W 99 g 

 

 

Czwartek 28.03.2024Alergeny
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

SELER

MLEKO

Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g 

JAJA

MLEKO

GLUTEN Z PSZENICY

Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

MLEKO

GLUTEN Z PSZENICY

Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka, olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii); 100gMLEKO
Kompot: porzeczka 
KALOR 686; B 36 g; T 35 g; W 82 g 

 

 

Piątek 29.03.2024Alergeny
Barszcz biały z jajkiem: biała kiełbasa, jaja,  marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Ryba panierowana: filet z miruny/dorsza (ryba), olej,  bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g

RYBA

GLUTEN Z PSZENICY

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150gMLEKO
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g 
Kompot: owoce mieszane (śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka) 
KALOR 620; B 48 g; T 15 g; W 92 g 

 

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY 01.04.2024

___________________________

 

 

Wtorek 02.04.2024Alergeny
Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300mlMLEKO
Ryż z truskawkami; ryż, truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150g+100gMLEKO
Herbata z cytryną 
Chrupki kukurydziane (kasza kukurydziana) 
KALOR 554; B 12; T 13g; W 100 

 

 

Środa 03.04.2024Alergeny
Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml  

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

Gołąbki w sosie pomidorowym: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, cebula, kapusta włoska, wywar warzywny (marchew, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 120g+70g

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150gMLEKO
Kompot: owoce mieszane (śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka) 
Gruszka 
KALOR 606; B 18 g; T 15 g; W 108 g  

 

 

Czwartek 04.04.2024Alergeny
Rosół: kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, makaron (mąka z pszenicy durum), natka pietruszki; 300ml

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

Udko opiekane: udko z kurczaka, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g 
Kasza kuskus: (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), sól; 150g   

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana  z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g 
Kompot: wiśnia 
KALOR 651; B 26,1g; T 23,9g; W 81,9 

 

 

Piątek 05.04.2024Alergeny
Zupa jarzynowa: kurczak, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, kapusta biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy; 300mlSELER
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g

RYBA

GLUTEN Z PSZENICY

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150gMLEKO
Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, szczypior, sól, pieprz, olej; 100g 
Kompot: porzeczka 
KALOR 603; B 40 g; T 14 g; W 85 g 

 

 

ALERGENY: 

1 - GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ), 

2 - SKORUPIAKI, 3 - JAJA, 4 - RYBY, 5 - ORZESZKI ZIEMNE,

6 - SOJA, 7 - MLEKO, 8 - ORZECHY, 9 - SELER, 10 - GORCZYCA,

11 - SEZAM, 12 - DWUTLENEK SIARKI, 13 - ŁUBIN, 14 - MIĘCZAKI.

 

Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: 

pieprz czarny i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. 

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.

 

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie. Więcej informacji można znaleźć na podstronie Polityka cookies oraz ​polityka prywatności google.