preloader
Przejdź do głównej treści

Czcionka:

Kontrast:

Jadłospis obiadowy

JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI  27  10  –  07  11  2025

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK        27  10  2025

 

Zupa ziemniaczana: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek;  300ml

 

ALERGENY

 

SELER

 

 

Pierogi z serem i śmietaną; mąka pszenna, twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), sól, cukier, olej,                           śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 200g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Herbata ziołowa

Banan

                        

KALOR 766; B 30 g; T 27 g; W 90 g

 

 

WTOREK                  28  10  2025

 

Barszcz ukraiński: żeberka wieprzowe, buraki, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść                          laurowy, majeranek, koncentrat pomidorowy (pomidory), (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

Schab w sosie własnym: mięso ze schabu, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g

GLUTEN Z PSZENICY

SELER

Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

MLEKO

Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana  z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Kompot: wiśnia;

 

KALOR 629; B 32 g; T 18 g; W 81 g

 

 

ŚRODA                   29  10  2025  

 

Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała,

fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml                                               

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól,                       pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g        

 

JAJA

MLEKO

GLUTEN Z PSZENICY

Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150gMLEKO

Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypior, koper, olej, sól, pieprz; 100g

 

Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);

                                                                 

KALOR 686; B 36 g; T 31 g; W 82 g

 

CZWARTEK             30  10  2025 

 

Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

 

 

SELER

MLEKO

Indyk w curry: filet z indyka, por, marchew, seler, pietruszka, czosnek, olej, przyprawa curry, papryka słodka, mleko kokosowe, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 90+70g                          

SELER

MLEKO

 

Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól;

MLEKO                  

Kompot: śliwka;

Jogurt pitny Skyr - mleko, owoce/kakao, cukier, żywe kultury bakterii

 

KALOR 637; B 47 g; T 21 g; W 65 g 

 

MLEKO

PIĄTEK                 31  10  2025

 

Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki;  300ml

ALERGENY

 

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

 

Kotlet rybny: filet z miruny/morszczuka (ryba), boczek wieprzowy, jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, mleko, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz; 100g

RYBA

GLUTEN Z PSZENICY

JAJA

MLEKO

 

Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g

 

Herbata owocowa

 

KALOR 620; B 32 g; T 23 g; W 92 g

 

 

PONIEDZIAŁEK     03  11  2025

 

Żurek: biała kiełbasa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

   ALERGENY

 

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Makaron ze szpinakiem: makaron (mąka z pszenicy durum),  szpinak, cebula, czosnek, ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), masło, śmietana (śmietana

z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 150+150g

 

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

 

Herbata z cytryną

Ciastko zbożowe: zboża pełnoziarniste (mąka pszenna pełnoziarnista, płatki owsiane, mąka jęczmienna pełnoziarnista, mąka żytnia pełnoziarnista, mąka

pełnoziarnista z pszenicy orkisz), cukier, sól, mleko;

                              

KALOR 620; B 40 g; T 25 g; W 89 g

 

GLUTEN Z PSZENICY

GLUTEN Z ŻYTA

GLUTEN Z JĘCZMIENIA

GLUTEN Z OWSA

MLEKO

WTOREK               04  11  2025 

 

Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml                                               

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

Kotlet mielony: mięso wieprzowe, jaja, cebula, olej, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól,                       pieprz, majeranek, czosnek; 100g

JAJA

MLEKO

GLUTEN Z PSZENICY

Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

 

Buraczki z jabłkiem: burak, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g

 

Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);

 

KALOR 691; B 35 g; T 32 g; W 87 g

 

 

ŚRODA                  05  11  2025

 

Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml

ALERGENY

 

SELER

GLUTEN Z JĘCZMIENIA

 

Wieprzowina w jarzynach: mięso wieprzowe, kalafior, brukselka, cukinia, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat                     pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 80+120g 

Kasza orkiszowa z vermicelii i pomidorami: kasza

z pszenicy orkisz, makaron vermicelli z pszenicy durum, pomidory suszone; 150g

GLUTEN Z PSZENICY

Sałata ze śmietaną/jogurtem: sałata lodowa, koper,szczypior, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g

JAJA

Sok ze świeżo wyciskanych owoców

                                                                 

KALOR 739; B 26 g; T 22 g; W 90 g

 

CZWARTEK              06  11  2025

 

Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele                           ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

Bigos: kapusta kiszona, kapusta słodka, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 200g 

Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

Kompot: porzeczka;

Mandarynka

 

KALOR 668; B 15g; T 21g; W 89

 

PIĄTEK                    07  11  2025

 

Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula,  sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, makaron (mąka z pszenicy durum), koncentrat pomidorowy (pomidory),  śmietana (śmietana

z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

 

Ryba saute: filet z miruny/dorsza (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g

RYBA

GLUTEN Z PSZENICY

Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g                

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew,

cebula, natka pietruszki, szczypior, sól, pieprz, olej; 100g

 

Kompot: malina;

 

KALOR 602; B 28g; T 20g; W 64g

 

 

   ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,

                           2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY, 

                           9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.

       Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek, 

      oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od

      producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

      Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie. Więcej informacji można znaleźć na podstronie Polityka cookies oraz ​polityka prywatności google.