Jadłospis obiadowy
JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 27 10 – 07 11 2025
PONIEDZIAŁEK 27 10 2025
Zupa ziemniaczana: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml
| ALERGENY
SELER
|
| Pierogi z serem i śmietaną; mąka pszenna, twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), sól, cukier, olej, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 200g | GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Herbata ziołowa Banan
KALOR 766; B 30 g; T 27 g; W 90 g |
|
WTOREK 28 10 2025
Barszcz ukraiński: żeberka wieprzowe, buraki, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, koncentrat pomidorowy (pomidory), (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml | ALERGENY
SELER MLEKO
|
| Schab w sosie własnym: mięso ze schabu, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g | GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g | MLEKO |
Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g | GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: wiśnia;
KALOR 629; B 32 g; T 18 g; W 81 g |
|
ŚRODA 29 10 2025
Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml | ALERGENY
SELER MLEKO |
Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g
| JAJA MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
| Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g | MLEKO |
Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypior, koper, olej, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 686; B 36 g; T 31 g; W 82 g |
|
CZWARTEK 30 10 2025
Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
SELER MLEKO |
Indyk w curry: filet z indyka, por, marchew, seler, pietruszka, czosnek, olej, przyprawa curry, papryka słodka, mleko kokosowe, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 90+70g | SELER MLEKO
|
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; | MLEKO |
Kompot: śliwka; Jogurt pitny Skyr - mleko, owoce/kakao, cukier, żywe kultury bakterii
KALOR 637; B 47 g; T 21 g; W 65 g |
MLEKO |
PIĄTEK 31 10 2025
Zupa wiedeńska: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza manna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml | ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY
|
Kotlet rybny: filet z miruny/morszczuka (ryba), boczek wieprzowy, jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, mleko, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz; 100g | RYBA GLUTEN Z PSZENICY JAJA MLEKO
|
Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g | MLEKO |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g | |
Herbata owocowa
KALOR 620; B 32 g; T 23 g; W 92 g |
|
PONIEDZIAŁEK 03 11 2025
Żurek: biała kiełbasa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml | ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Makaron ze szpinakiem: makaron (mąka z pszenicy durum), szpinak, cebula, czosnek, ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), masło, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 150+150g
| GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Herbata z cytryną Ciastko zbożowe: zboża pełnoziarniste (mąka pszenna pełnoziarnista, płatki owsiane, mąka jęczmienna pełnoziarnista, mąka żytnia pełnoziarnista, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz), cukier, sól, mleko;
KALOR 620; B 40 g; T 25 g; W 89 g |
GLUTEN Z PSZENICY GLUTEN Z ŻYTA GLUTEN Z JĘCZMIENIA GLUTEN Z OWSA MLEKO |
WTOREK 04 11 2025
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml | ALERGENY
SELER MLEKO
|
| Kotlet mielony: mięso wieprzowe, jaja, cebula, olej, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, majeranek, czosnek; 100g | JAJA MLEKO GLUTEN Z PSZENICY |
| Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g | MLEKO
|
Buraczki z jabłkiem: burak, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g | |
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 691; B 35 g; T 32 g; W 87 g |
|
ŚRODA 05 11 2025
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml | ALERGENY
SELER GLUTEN Z JĘCZMIENIA
|
| Wieprzowina w jarzynach: mięso wieprzowe, kalafior, brukselka, cukinia, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 80+120g | |
Kasza orkiszowa z vermicelii i pomidorami: kasza z pszenicy orkisz, makaron vermicelli z pszenicy durum, pomidory suszone; 150g | GLUTEN Z PSZENICY |
Sałata ze śmietaną/jogurtem: sałata lodowa, koper,szczypior, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g | JAJA |
Sok ze świeżo wyciskanych owoców
KALOR 739; B 26 g; T 22 g; W 90 g | |
CZWARTEK 06 11 2025
Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml | ALERGENY
SELER MLEKO
|
| Bigos: kapusta kiszona, kapusta słodka, mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 200g | |
Ziemniaki: ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g | MLEKO |
Kompot: porzeczka; Mandarynka
KALOR 668; B 15g; T 21g; W 89 | |
PIĄTEK 07 11 2025
Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, makaron (mąka z pszenicy durum), koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml | ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Ryba saute: filet z miruny/dorsza (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g | RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g | GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, szczypior, sól, pieprz, olej; 100g | |
Kompot: malina;
KALOR 602; B 28g; T 20g; W 64g |
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.