„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”
z okazji 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości
Regulamin Konkursu
za konkurs w szkole odpowiada p. Strecker
Organizatorem I wojewódzkiego konkursu plastycznego „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” jest Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków w Szczecinie, mieszcząca się przy ul. Brodnickiej 10.
Konkurs jest objęty Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty, Mecenatem Miasta Szczecin oraz Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.
Konkurs został objęty patronatem medialnym Polskiego Radia Szczecin.
Cenne nagrody za zajęcie I miejsca ufundował Zachodniopomorski Kurator Oświaty.
Partnerem, który ufundował nagrody, jest również Dyrektor Gabinetu Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.
Osobami odpowiedzialnymi za przebieg konkursu są nauczyciele:
Wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować pod adres:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. z dopiskiem: Konkurs plastyczny
6 –7 lat,
8 –10 lat.
do Organizatora Konkursu:
Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków
71-044 Szczecin
Z dopiskiem „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” – konkurs plastyczny.
„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”
Szkoła Podstawowa nr 42
Im. Stefanii Sempołowskiej
71-699 Szczecin
tel.: 091 442 17 38
IV MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY
POD TYTUŁEM:
Cele:
Ponadto należy dołączyć do prac kartę zgłoszenia uczestnictwa w konkursie (załącznik nr 1)
w godzinach od 8:00 do 15:00
Prace oceniane będą na poziomach:
Na każdym poziomie wyłonione będzie miejsce I, II, III oraz wyróżnienia.
nr 42 w Szczecinie, o dokładnym terminie wręczenia nagród powiadomimy finalistów osobno. Nieodebrane nagrody należy odebrać w ciągu 2 tygodni od daty uroczystego podsumowania i wręczenia nagród.
Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją niniejszego regulaminu.
za konkurs odpowiada: kl. I-III p. Głuch, kl. IV - VII p. Kulbacka
JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 20 01 – 31 01 2025
PONIEDZIAŁEK 20 01 2025
Zupa gulaszowa: wołowina b/k, papryka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, koncentrat pomidorowy (pomidory); 300ml |
ALERGENY
SELER |
Makaron z sosem truskawkowym; makaron (mąka z pszenicy durum), truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g Herbata miętowa Jabłko
KALOR 639; B 24 g; T 7 g; W 126 g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
WTOREK 21 01 2025
Zupa szpinakowa: kurczak, szpinak, jaja, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
JAJA SELER MLEKO
|
Bitki drobiowe w sosie curry : mięso z fileta kurczaka/indyka, papryka, marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, imbir, mleczko kokosowe, olej, przyprawa curry; 90+70g |
SELER
|
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Marchewka z pieca: marchew kostka, masło (śmietanka z mleka), sól, cukier; 100g
|
MLEKO |
Kompot: porzeczka;
KALOR 630; B 22 g; T 24 g; W 81 g |
|
ŚRODA 22 01 2025
Zupa brokułowa z fetą: kurczak, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, ser typu greckiego (mleko, podpuszczka, sól), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Gołąbki w sosie pomidorowym: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, cebula, kapusta włoska, wywar warzywny (marchew, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 120+70g |
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka); Banan
KALOR 606; B 18 g; T 15 g; W 108 g |
|
CZWARTEK 23 01 2025
Zupa z zielonego groszku: kurczak, groszek zielony, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii) 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Stek z cebulką: mięso wieprzowe, jaja, cebula, olej, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, majeranek, czosnek, cebula; 100g |
JAJA GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Kasza pęczak: kasza pęczak (ziarna jęczmienia),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z JĘCZMIENIA MLEKO |
Surówka z ogórka kiszonego z papryką: ogórek kiszony, papryka, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: wiśnia;
KALOR 725; B 45 g; T 18 g; W 91 g |
|
PIĄTEK 24 01 2025
Zupa z soczewicy: kurczak, czerwona soczewica, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Ryba panierowana: filet z miruny/dorsza (ryba), olej, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: truskawka; Jogurt owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii)
KALOR 642; B 48 g; T 16 g; W 94 g |
MLEKO |
PONIEDZIAŁEK 27 01 2025
Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Racuchy drożdżowe z jabłkiem; mąka pszenna (ziarna pszenicy), jaja, mleko, cukier, drożdże piekarskie, olej, jabłko, cukier puder; 250g |
GLUTEN Z PSZENICY JAJA MLEKO
|
Herbata ziołowa Jogurt pitny Skyr - mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii KALOR 728; B 24 g; T 28 g; W 108 g |
MLEKO |
WTOREK 28 01 2025
Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, makaron (mąka z pszenicy durum), koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g |
JAJA MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypior, koper, olej, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 716; B 36 g; T 35 g; W 89 g |
|
ŚRODA 29 01 2025
Zupa pieczarkowa: kurczak, pieczarki, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Schab w sosie: mięso ze schabu, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Mizeria: ogórek, szczypior, koper, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g |
MLEKO |
Kompot: śliwka;
KALOR 629; B 32 g; T 18 g; W 81 g |
|
CZWARTEK 30 01 2025
Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO |
Spaghetti bolognese: makaron spaghetti (mąka z pszenicy durum), mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), peperonata (papryka żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), olej, groszek zielony; 150+150g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: wiśnia; Banan
KALOR 682; B 36 g; T 22 g; W 90 g |
|
PIĄTEK 31 01 2025
Zupa z ciecierzycy: kurczak, cieciorka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO
|
Surówka z ogórka kiszonego z marchewką: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: jagoda; Pomarańcza
KALOR 614; B 31g; T 22g; W 80g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.
Szkoła Podstawowa nr 63 z Oddziałami Integracyjnymi ogłasza zamówienie na dostawę żywności
dokładne wymogi i szczegóły zamówienia podane w poniższym linku
http://bip.um.szczecin.pl/chapter_11711.asp?soid=3DC1B1FC8601470E8419833BD0C73AF7