„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”

z okazji 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości

 

Regulamin Konkursu

 

za konkurs w szkole odpowiada p. Strecker

 

  • 1. Organizator

Organizatorem I wojewódzkiego konkursu plastycznego „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” jest Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków                 w Szczecinie, mieszcząca się przy ul. Brodnickiej 10.

Konkurs jest objęty Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty, Mecenatem Miasta Szczecin oraz Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.

 

Konkurs został objęty patronatem medialnym Polskiego Radia Szczecin.

 

Cenne nagrody za zajęcie I miejsca ufundował  Zachodniopomorski Kurator Oświaty.

Partnerem, który ufundował nagrody, jest również Dyrektor Gabinetu Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.

 

Osobami odpowiedzialnymi za przebieg konkursu są nauczyciele:

  1. Eleonora Michorzewska, p. Bogusława Piechnik - Anani i p. Angelika Żyndul.

 

Wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować pod adres:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  z dopiskiem: Konkurs plastyczny

 

 

  • 2. Cele konkursu

 

  • Przedstawienie oczami dzieci walorów turystycznych, historycznych i kulturowych miasta Szczecina i województwa zachodniopomorskiego.

 

  • Prezentacja twórczości dzieci ukazująca piękno miasta Szczecina i województwa zachodniopomorskiego.

 

  • Kształtowanie wśród uczestników konkursu emocjonalnego stosunku do miasta i okolic, w których się wychowują i mieszkają.

 

  • Zgłębianie poczucia tożsamości regionalnej.

 

  • Propagowanie wśród dzieci działań zmierzających w kierunku ochrony, popularyzacji i promocji różnych środowisk i miejsc zamieszkania.

 

  • Rozwijanie kreatywności, uzdolnień plastycznych, wrażliwości artystycznej dzieci,

 

  • 3 . Warunki uczestnictwa

 

  • Uczestnikami Konkursu mogą zostać dzieci szkół podstawowych województwa zachodniopomorskiego uczęszczające do szkoły podstawowej.

 

  • Komisja oceniać będzie prace w dwóch kategoriach wiekowych:

            6 –7 lat,

            8 –10 lat.

 

  • Uczestnicy przygotowują prace plastyczne przy wykorzystaniu dowolnych technik plastycznych, w formacie A3. Prac nie należy oprawiać (prace w innym formacie nie będą brane pod uwagę).

 

  • Tematem prac powinny być miejsca ciekawe pod względem historycznym, kulturowym, architektonicznym lub przyrodniczym znajdujące się na terenie województwa zachodniopomorskiego.

 

  • Prace nadesłane na konkurs muszą być pracami własnymi, nigdzie indziej wcześniej niepublikowanymi, nieprzedstawianymi na innych konkursach. Nadesłanie pracy na Konkurs jest jednoznaczne ze złożeniem deklaracji o takich faktach.

 

  • Każdy Uczestnik może złożyć tylko jedną pracę konkursową; prace zbiorowe nie będą oceniane. Dostarczone dzieło musi zawierać wypełnioną Kartę zgłoszenia. Prace muszą być wykonane samodzielnie.

 

  • Opis pracy drukiem na odwrocie: imię, nazwisko i wiek autora, dokładny adres szkoły (placówki), imię i nazwisko nauczyciela (instruktora), tytuł pracy: obiekt i miejscowość, w którym się znajduje.

 

  • Do przesyłki należy dołączyć listę zbiorczą autorów prac opatrzoną pieczęcią szkoły (placówki) oraz oświadczenia Rodziców.

 

  • W ramach działalności Organizatora nadesłane prace zostaną wyeksponowane w Szkole Podstawowej nr 8 im. Młodych Europejczyków w Szczecinie.

 

  • Uczestnicy Konkursu wyrażają zgodę na opublikowanie wyników Konkursu oraz fotografii wystawy na stronie internetowej szkoły Organizatora Konkursu.

 

  • Nadesłane prace przechodzą na własność Szkoły Podstawowej nr 8 im. Młodych Europejczyków w Szczecinie.

 

  • Biorąc udział w konkursie, uczestnik wyraża zgodę na zastosowanie się do niniejszego Regulaminu.

 

 

  • 4. Termin i warunki dostarczenia prac

 

  • Pracę należy przesłać pocztą pod niżej podany adres lub dostarczyć osobiście

 do Organizatora Konkursu:

           

            Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków

  1. Brodnicka 10

            71-044 Szczecin

            Z dopiskiem „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” – konkurs             plastyczny.

 

  • Prace należy składać od 19 lutego 2018r. do 19 kwietnia 2018r.

 

 

 

  • 5. Rozstrzygnięcie konkursu

 

  • Powołane przez organizatora Jury dokona oceny nadesłanych prac, wyłoni laureatów w każdej kategorii i przyzna po 3 nagrody (I, II, III miejsce), dyplomy oraz listy uznania dla nauczycieli i instruktorów.

 

  • Prace będą oceniane zgodnie z kryteriami:
    • zachowanie tematu Konkursu,
    • wrażenie artystyczne,
    • samodzielność wykonania pracy,
    • estetyka pracy.

 

 

„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”

 

  • Osoby nagrodzone i wyróżnione zostaną zaproszone na uroczyste rozdanie nagród w Szkole Podstawowej nr 8 im. Młodych Europejczyków w Szczecinie. Informacje o dacie i godzinie zostaną przesłane drogą elektroniczną w trakcie trwania Konkursu.

 

  • Informacje o laureatach konkursu oraz terminie odbioru nagród (dzień, godzina) zostaną przesłane drogą elektroniczną do dnia 30 kwietnia 2018 r.

 

 

  • Uroczysta Gala wręczenia nagród odbędzie się 8 maja 2018 r.

 

  • Nagrody nieodebrane w powyższym terminie laureaci mogą odebrać w ciągu 2 tygodni od dnia rozstrzygnięcia konkursu w siedzibie Organizatora. Po tym okresie przechodzą one na rzecz Organizatora Konkursu.

 

Szkoła Podstawowa nr 42

Im. Stefanii Sempołowskiej

Ul. Hoża 25

71-699 Szczecin

tel.: 091 442 17 38

 

Ogłasza

 

IV MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY

                        POD TYTUŁEM:

                   „ Podwodny świat”

 

 

Cele:

  • Rozwijanie wyobraźni, zainteresowań plastycznych,
  • Doskonalenie umiejętności wyrażania się poprzez sztukę
  • Rozwijanie zainteresowań tematyką morską

 

                                                Regulamin

  1. Warunki uczestnictwa:
  • Udział w konkursie mogą wziąć uczniowie szkół podstawowych z klas I-VII
  • Autor może wykonać  tylko jedną pracę
  • Praca powinna być wykonana indywidualnie
  1. Każda praca powinna zawierać następujące dane:
  • Imię i nazwisko autora
  • Klasa
  • Nazwa i adres szkoły
  • Imię i nazwisko nauczyciela – opiekuna

Ponadto należy dołączyć do prac kartę zgłoszenia uczestnictwa w konkursie (załącznik nr 1)

  1. Uczestnicy i przedmiot konkursu:
  • Uczniowie klas I-VIII szkół podstawowych wykonanie pracy plastycznej:
  • format A4 plus oprawa passe partour
  • technika - collage
  1. Zasady przyjmowania prac:
  • Termin składania prac – 6 kwietnia 2018r
  • Prace należy dostarczyć osobiście do sekretariatu Szkoły Podstawowej nr 42

w godzinach od 8:00 do 15:00

  1. Kryteria oceny: zgodność pracy konkursowej z tematyką konkursu, interesujące ujęcie tematu pracy, pomysłowość, oryginalność i twórczy charakter pracy.

Prace oceniane będą na poziomach:

  • klasy I-III,
  • klasy IV-VI

Na każdym poziomie wyłonione będzie miejsce I, II, III oraz wyróżnienia.

  1. Autorzy najlepszych prac zostaną uhonorowani dyplomami i nagrodami a nauczyciele tych uczniów otrzymają stosowne podziękowania.
  2. Inne informacje:
  • Podsumowanie konkursu odbędzie się w kwietniu 2018 roku w Szkole Podstawowej

nr 42 w Szczecinie, o dokładnym terminie wręczenia nagród powiadomimy finalistów osobno. Nieodebrane nagrody należy odebrać w ciągu 2 tygodni od daty uroczystego podsumowania i wręczenia nagród.

  • Organizator zastrzega sobie prawo do zatrzymania i wykorzystania złożonych prac
  • Ewentualne pytania prosimy kierować do organizatorów – Joanny Pieszak, Joanny Żukowskiej, Małgorzaty Wężowskiej tel.:  091 442 17 38

Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją niniejszego regulaminu.

za konkurs odpowiada: kl. I-III p. Głuch, kl. IV - VII p. Kulbacka

 

 

 

 

JADŁOSPIS  OBIADOWY SP 63 Z OI  NA DNI  20  01  –  31  01  2025

 

PONIEDZIAŁEK     20  01  2025

 

Zupa gulaszowa: wołowina b/k, papryka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek,                         sól, pieprz, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, koncentrat pomidorowy (pomidory);  300ml  

ALERGENY

 

SELER

Makaron z sosem truskawkowym; makaron (mąka

z pszenicy durum), truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g

Herbata miętowa

Jabłko

 

KALOR 639; B 24 g; T 7 g; W 126 g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

 

WTOREK               21  01  2025 

 

Zupa szpinakowa: kurczak, szpinak, jaja, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

JAJA

SELER

MLEKO

 

 

Bitki drobiowe w sosie curry : mięso z fileta kurczaka/indyka, papryka, marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, imbir, mleczko kokosowe, olej,                               przyprawa curry;

90+70g

SELER

 

Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

MLEKO

Marchewka z pieca: marchew kostka, masło (śmietanka

z mleka), sól, cukier; 100g            

 

MLEKO

Kompot: porzeczka;

 

KALOR 630; B 22 g; T 24 g; W 81 g

 

 

ŚRODA                  22  01  2025

 

Zupa brokułowa z fetą: kurczak, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, ser typu greckiego (mleko, podpuszczka, sól), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

 

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

 

 

Gołąbki w sosie pomidorowym: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, cebula, kapusta włoska, wywar warzywny (marchew, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 120+70g                          

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

 

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

 

Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);

Banan

                                                                

KALOR 606; B 18 g; T 15 g; W 108 g 

 

 

 

CZWARTEK           23  01  2025

 

Zupa z zielonego groszku: kurczak, groszek zielony, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii) 300ml

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

Stek z cebulką: mięso wieprzowe, jaja, cebula, olej, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, majeranek, czosnek, cebula; 100g

JAJA

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

 

Kasza pęczak: kasza pęczak (ziarna jęczmienia),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

GLUTEN Z JĘCZMIENIA

MLEKO

Surówka z ogórka kiszonego z papryką: ogórek kiszony, papryka, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g

 

Kompot: wiśnia;

 

KALOR 725; B 45 g; T 18 g; W 91 g

 

 

PIĄTEK                 24  01  2025

 

Zupa z soczewicy: kurczak, czerwona soczewica, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml

 

ALERGENY

 

SELER

 

Ryba panierowana: filet z miruny/dorsza (ryba), olej,  bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g

RYBA

GLUTEN Z PSZENICY

 

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g

 

Kompot: truskawka;

Jogurt owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii)

 

KALOR 642; B 48 g; T 16 g; W 94 g

 

MLEKO

PONIEDZIAŁEK     27  01  2025

 

Zupa z fasolki szparagowej: kurczak, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

                     ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

 

Racuchy drożdżowe z jabłkiem; mąka pszenna (ziarna pszenicy), jaja, mleko, cukier, drożdże piekarskie, olej, jabłko, cukier puder; 250g

GLUTEN Z PSZENICY

JAJA

MLEKO

 

Herbata ziołowa

Jogurt pitny Skyr - mleko, owoce, cukier, żywe kultury    

bakterii                             

KALOR 728; B 24 g; T 28 g; W 108 g

 

MLEKO

WTOREK               28  01  2025 

 

Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula,  sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, makaron (mąka z pszenicy durum), koncentrat pomidorowy (pomidory),  śmietana (śmietana

z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

 

Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól,                       pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g        

JAJA

MLEKO

GLUTEN Z PSZENICY

 

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

Surówka: sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypior, koper, olej, sól, pieprz; 100g

 

Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);

 

KALOR 716; B 36 g; T 35 g; W 89 g

 

 

ŚRODA                  29  01  2025

 

Zupa pieczarkowa: kurczak, pieczarki, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka,  żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

Schab w sosie: mięso ze schabu, mąka pszenna (ziarna pszenicy), marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele ang.; 80+70g

GLUTEN Z PSZENICY

SELER

Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

MLEKO

Mizeria: ogórek, szczypior, koper, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g

MLEKO

Kompot: śliwka;

 

KALOR 629; B 32 g; T 18 g; W 81 g

 

 

 

 

CZWARTEK           30  01  2025

 

Zupa kalafiorowa: kurczak, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele                           ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

Spaghetti bolognese: makaron spaghetti (mąka

z pszenicy durum),  mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), peperonata (papryka

żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej  słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii  mlekowych), olej, groszek zielony; 150+150g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Kompot: wiśnia;

Banan

 

KALOR 682; B 36 g; T 22 g; W 90 g

 

 

 

PIĄTEK                 31  01  2025

 

Zupa z ciecierzycy: kurczak, cieciorka, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz,  papryka słodka, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml  

 

 

ALERGENY

 

SELER

 

Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g

RYBA

GLUTEN Z PSZENICY

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

 

Surówka z ogórka kiszonego z marchewką: ogórek kiszony, marchew, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej;                               100g

 

Kompot: jagoda;

Pomarańcza

 

KALOR 614; B 31g; T 22g; W 80g

 

 

 

 

      

 

   ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,

                           2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY, 

                           9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.

       Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek, 

      oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od

      producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

      Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.

 

Szkoła Podstawowa nr 63 z Oddziałami Integracyjnymi ogłasza zamówienie na dostawę żywności

dokładne wymogi i szczegóły zamówienia podane w poniższym linku

http://bip.um.szczecin.pl/chapter_11711.asp?soid=3DC1B1FC8601470E8419833BD0C73AF7