„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”
z okazji 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości
Regulamin Konkursu
za konkurs w szkole odpowiada p. Strecker
Organizatorem I wojewódzkiego konkursu plastycznego „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” jest Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków w Szczecinie, mieszcząca się przy ul. Brodnickiej 10.
Konkurs jest objęty Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty, Mecenatem Miasta Szczecin oraz Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.
Konkurs został objęty patronatem medialnym Polskiego Radia Szczecin.
Cenne nagrody za zajęcie I miejsca ufundował Zachodniopomorski Kurator Oświaty.
Partnerem, który ufundował nagrody, jest również Dyrektor Gabinetu Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego.
Osobami odpowiedzialnymi za przebieg konkursu są nauczyciele:
Wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować pod adres:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. z dopiskiem: Konkurs plastyczny
6 –7 lat,
8 –10 lat.
do Organizatora Konkursu:
Szkoła Podstawowa nr 8 im. Młodych Europejczyków
71-044 Szczecin
Z dopiskiem „Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka” – konkurs plastyczny.
„Szczecin i województwo zachodniopomorskie oczami dziecka”
Szkoła Podstawowa nr 42
Im. Stefanii Sempołowskiej
71-699 Szczecin
tel.: 091 442 17 38
IV MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY
POD TYTUŁEM:
Cele:
Ponadto należy dołączyć do prac kartę zgłoszenia uczestnictwa w konkursie (załącznik nr 1)
w godzinach od 8:00 do 15:00
Prace oceniane będą na poziomach:
Na każdym poziomie wyłonione będzie miejsce I, II, III oraz wyróżnienia.
nr 42 w Szczecinie, o dokładnym terminie wręczenia nagród powiadomimy finalistów osobno. Nieodebrane nagrody należy odebrać w ciągu 2 tygodni od daty uroczystego podsumowania i wręczenia nagród.
Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją niniejszego regulaminu.
za konkurs odpowiada: kl. I-III p. Głuch, kl. IV - VII p. Kulbacka
JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 09 12 – 20 12 2024
PONIEDZIAŁEK 09 12 2024
Zupa grochowa: mięso wieprzowe, groch łuskany, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER |
Makaron z serem i śmietaną na słodko; makaron (mąka z pszenicy durum), sól,twaróg (mleko, żywe kultury bakterii), cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Herbata z cytryną Banan
KALOR 795; B 36 g; T 23 g; W 113 g |
|
WTOREK 10 12 2024
Zupa brokułowa: kurczak, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Gulasz drobiowy: mięso z indyka/kurczaka, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, sól, pieprz, papryka słodka, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii) ; 80+70g |
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Potrawka z marchewki: marchew mini, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 630; B 22 g; T 24 g; W 81 g |
|
ŚRODA 11 12 2024
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml |
ALERGENY
SELER GLUTEN Z JĘCZMIENIA
|
Kotlet schabowy: schab, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
JAJA GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO
|
Surówka szwedzka: kapusta kiszona, kapusta biała, ogórek kiszony, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: śliwka;
KALOR 708; B 28 g; T 32 g; W 80 g |
MLEKO |
CZWARTEK 12 12 2024
Zupa barszcz biały: biała kiełbasa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Wieprzowina w jarzynach: mięso wieprzowe, kalafior, brukselka, cukinia, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 80+120g
|
|
Makaron kolorowy (mąka z pszenicy durum, pomidory/szpinak/burak w proszku), sól; 150g |
GLUTEN Z PSZENICY
|
Sałata ze śmietaną/jogurtem: sałata lodowa, koper,szczypior, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g
|
MLEKO |
Kompot: porzeczka; Jabłko
KALOR 745; B 24 g; T 22 g; W 98 g |
|
PIĄTEK 13 12 2024
Zupa szpinakowa z ryżem: kurczak, szpinak, jaja, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ryż, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER JAJA MLEKO |
Ryba w sosie greckim: filet z dorsza (ryba), olej, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, koncentrat pomidorowy (pomidory), mąka pszenna (ziarna pszenicy), sól, pieprz, cukier, ziele angielskie, liść laurowy; 100g |
RYBA SELER GLUTEN Z PSZENICY
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Kompot: wiśnia; Napój mleczny Actimel - mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii
KALOR 591; B 33g; T 25g; W 50g |
MLEKO |
PONIEDZIAŁEK 16 12 2024
Zupa wiejska z zacierką: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Ryż z sosem truskawkowym; ryż, truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
MLEKO
|
Herbata ziołowa Gruszka
KALOR 599; B 20 g; T 6 g; W 115 g |
|
WTOREK 17 12 2024
Barszcz czerwony: mięso wieprzowe, buraki, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Krokiety z pieczarkami i mozarellą: mąka pszenna (ziarna pszenicy), mleko, jaja, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, olej, pieczarki, mozarella (mleko, sól), olej; 200g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO JAJA
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka); Mandarynka
KALOR 617; B 20g; T 19g; W 94g |
|
ŚRODA 18 12 2024
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Spaghetti bolognese: makaron spaghetti (mąka z pszenicy durum), mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), peperonata (papryka żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), ser żółty (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), olej, groszek zielony; 150+150g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: porzeczka; Jogurt owocowy (mleko, owoce, cukier, żywe kultury bakterii)
KALOR 682; B 36 g; T 22 g; W 90 g |
MLEKO |
CZWARTEK 19 12 2024
Zupa jarzynowa: kurczak, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, kapusta biała, kalarepa, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy; 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Filet drobiowy: filet z kurczaka, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g
|
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO JAJA |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Buraczki z jabłkiem: burak, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: malina;
KALOR 716; B 36 g; T 35 g; W 89 g |
|
PIĄTEK 20 12 2024
Kapuśniak mazurski: mięso wieprzowe, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, por, koper, ziemniaki, cebula, czosnek, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza kuskus (ziarna pszenicy), masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO
|
Surówka z sałaty lodowej: sałata lodowa, rzodkiewka, papryka, ogórek, pomidor, szczypior, koper, olej, sól, pieprz; 100g |
|
Kompot: śliwka;
KALOR 614; B 31g; T 22g; W 80g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.
Szkoła Podstawowa nr 63 z Oddziałami Integracyjnymi ogłasza zamówienie na dostawę żywności
dokładne wymogi i szczegóły zamówienia podane w poniższym linku
http://bip.um.szczecin.pl/chapter_11711.asp?soid=3DC1B1FC8601470E8419833BD0C73AF7