Szkoła Podstawowa nr 42
Im. Stefanii Sempołowskiej
71-699 Szczecin
tel.: 091 442 17 38
IV MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY
POD TYTUŁEM:
Cele:
Ponadto należy dołączyć do prac kartę zgłoszenia uczestnictwa w konkursie (załącznik nr 1)
w godzinach od 8:00 do 15:00
Prace oceniane będą na poziomach:
Na każdym poziomie wyłonione będzie miejsce I, II, III oraz wyróżnienia.
nr 42 w Szczecinie, o dokładnym terminie wręczenia nagród powiadomimy finalistów osobno. Nieodebrane nagrody należy odebrać w ciągu 2 tygodni od daty uroczystego podsumowania i wręczenia nagród.
Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją niniejszego regulaminu.
za konkurs odpowiada: kl. I-III p. Głuch, kl. IV - VII p. Kulbacka
JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 06 05 – 17 05 2024
PONIEDZIAŁEK 06 05 2024
Zupa fasolowa: mięso wieprzowe, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml |
ALERGENY
SELER
|
Makaron z sosem truskawkowym; makaron (mąka z pszenicy durum), truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g |
MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Herbata miętowa Wafle ryżowe: ryż brązowy, słonecznik, kukurydza, kasza gryczana, kasza jaglana, siemię lniane;
KALOR 639; B 14 g; T 7 g; W 126 g |
|
WTOREK 07 05 2024
Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO |
Gulasz z indyka: mięso z fileta indyka, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, sól, pieprz, papryka słodka, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii) ; 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY SELER |
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z brzoskwinią: marchew, brzoskwinia; 100g |
|
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 645; B 28 g; T 20g; W 98 g |
|
ŚRODA 08 05 2024
Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z JĘCZMIENIA |
Kotlet schabowy: schab, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g |
JAJA GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Surówka szwedzka: kapusta kiszona, kapusta biała, ogórek kiszony, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Kompot: śliwka;
KALOR 724; B 26 g; T 33 g; W 82 g |
|
CZWARTEK 09 05 2024
Barszcz czerwony: mięso wieprzowe, buraki, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Wieprzowina w jarzynach: mięso wieprzowe, kalafior, brukselka, cukinia, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 80+120g
|
|
Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Kompot: wiśnia; Jabłko
KALOR 745; B 24 g; T 22 g; W 98 g |
|
PIĄTEK 10 05 2024
Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, przecier pomidorowy (pomidory), makaron (mąka z pszenicy durum), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml
|
ALERGENY
SELER MLEKO GLUTEN Z PSZENICY
|
Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g |
RYBA GLUTEN Z PSZENICY
|
Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g |
|
Herbata ziołowa;
KALOR 603; B 40 g; T 14 g; W 85 g |
|
PONIEDZIAŁEK 13 05 2024
Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO
|
Pyzy z mięsem: ziemniaki, mięso wieprzowo/wołowe, mąka ziemniaczana, jaja, cebula, sól, pieprz, majeranek, czosnek; 200g
|
JAJA
|
Kapusta zasmażana: kapusta kiszona, cebula, olej, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: porzeczka Śliwka
KALOR 743; B 23 g; T 28 g; W 99 g |
|
WTOREK 14 05 2024
Zupa ziemniaczana: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml
|
ALERGENY
SELER
|
Pulpety drobiowe w sosie warzywnym: mięso z udźca indyka, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), natka z pietruszki, marchew, pietruszka, seler, cebula, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 90+70g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO JAJA |
Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii); 100g |
MLEKO |
Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);
KALOR 598; B 31g; T 19g; W 72g |
|
ŚRODA 15 05 2024
Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, przecier pomidorowy (pomidory), ryż, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml |
ALERGENY
SELER MLEKO |
Gulasz wieprzowy: mięso z szynki, marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g |
GLUTEN Z PSZENICY |
Kasza pęczak: kasza pęczak (ziarna jęczmienia),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g |
GLUTEN Z JĘCZMIENIA MLEKO |
Mizeria: ogórek, szczypior, koper, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g |
MLEKO |
Kompot: wiśnia
KALOR 736; B 26 g; T 28 g; W 99 g |
|
CZWARTEK 16 05 2024
Rosół: kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, makaron (mąka z pszenicy durum), natka pietruszki; 300ml
|
ALERGENY
SELER GLUTEN Z PSZENICY
|
Udko opiekane: udko z kurczaka, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g |
|
Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g |
MLEKO |
Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g |
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Kompot: śliwka
KALOR 651; B 26g; T 24g; W 82 |
|
PIĄTEK 17 05 2024
Spaghetti bolognese: makaron spaghetti (mąka z pszenicy durum), mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), peperonata (papryka żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), ser żółty(mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), olej, groszek zielony; 150+150g |
ALERGENY
GLUTEN Z PSZENICY MLEKO |
Mięta z cytryną Banan
KALOR 582; B 18 g; T 20 g; W 85 g |
|
ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,
2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,
9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.
Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od
producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.
Szkoła Podstawowa nr 63 z Oddziałami Integracyjnymi ogłasza zamówienie na dostawę żywności
dokładne wymogi i szczegóły zamówienia podane w poniższym linku
http://bip.um.szczecin.pl/chapter_11711.asp?soid=3DC1B1FC8601470E8419833BD0C73AF7