Szkoła Podstawowa nr 42

Im. Stefanii Sempołowskiej

Ul. Hoża 25

71-699 Szczecin

tel.: 091 442 17 38

 

Ogłasza

 

IV MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY

                        POD TYTUŁEM:

                   „ Podwodny świat”

 

 

Cele:

  • Rozwijanie wyobraźni, zainteresowań plastycznych,
  • Doskonalenie umiejętności wyrażania się poprzez sztukę
  • Rozwijanie zainteresowań tematyką morską

 

                                                Regulamin

  1. Warunki uczestnictwa:
  • Udział w konkursie mogą wziąć uczniowie szkół podstawowych z klas I-VII
  • Autor może wykonać  tylko jedną pracę
  • Praca powinna być wykonana indywidualnie
  1. Każda praca powinna zawierać następujące dane:
  • Imię i nazwisko autora
  • Klasa
  • Nazwa i adres szkoły
  • Imię i nazwisko nauczyciela – opiekuna

Ponadto należy dołączyć do prac kartę zgłoszenia uczestnictwa w konkursie (załącznik nr 1)

  1. Uczestnicy i przedmiot konkursu:
  • Uczniowie klas I-VIII szkół podstawowych wykonanie pracy plastycznej:
  • format A4 plus oprawa passe partour
  • technika - collage
  1. Zasady przyjmowania prac:
  • Termin składania prac – 6 kwietnia 2018r
  • Prace należy dostarczyć osobiście do sekretariatu Szkoły Podstawowej nr 42

w godzinach od 8:00 do 15:00

  1. Kryteria oceny: zgodność pracy konkursowej z tematyką konkursu, interesujące ujęcie tematu pracy, pomysłowość, oryginalność i twórczy charakter pracy.

Prace oceniane będą na poziomach:

  • klasy I-III,
  • klasy IV-VI

Na każdym poziomie wyłonione będzie miejsce I, II, III oraz wyróżnienia.

  1. Autorzy najlepszych prac zostaną uhonorowani dyplomami i nagrodami a nauczyciele tych uczniów otrzymają stosowne podziękowania.
  2. Inne informacje:
  • Podsumowanie konkursu odbędzie się w kwietniu 2018 roku w Szkole Podstawowej

nr 42 w Szczecinie, o dokładnym terminie wręczenia nagród powiadomimy finalistów osobno. Nieodebrane nagrody należy odebrać w ciągu 2 tygodni od daty uroczystego podsumowania i wręczenia nagród.

  • Organizator zastrzega sobie prawo do zatrzymania i wykorzystania złożonych prac
  • Ewentualne pytania prosimy kierować do organizatorów – Joanny Pieszak, Joanny Żukowskiej, Małgorzaty Wężowskiej tel.:  091 442 17 38

Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją niniejszego regulaminu.

za konkurs odpowiada: kl. I-III p. Głuch, kl. IV - VII p. Kulbacka

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS OBIADOWY SP 63 Z OI NA DNI 06 05 – 17 05 2024

 

PONIEDZIAŁEK 06 05 2024

 

Zupa fasolowa: mięso wieprzowe, fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml

ALERGENY

 

SELER

 

 

 

 

Makaron z sosem truskawkowym; makaron (mąka

z pszenicy durum), truskawka, cukier, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 150+100g

MLEKO

GLUTEN Z PSZENICY

 

Herbata miętowa

Wafle ryżowe: ryż brązowy, słonecznik, kukurydza, kasza

gryczana, kasza jaglana, siemię lniane;

 

KALOR 639; B 14 g; T 7 g; W 126 g

 

 

WTOREK 07 05 2024

 

Zupa pejzanka: kurczak, pomidory, kapusta biała,

fasola biała, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

 

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

Gulasz z indyka: mięso z fileta indyka, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, mąka pszenna (ziarna pszenicy), olej, sól, pieprz, papryka słodka, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii) ; 80+70g

GLUTEN Z PSZENICY

SELER

Ryżryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

MLEKO

Marchew z brzoskwinią: marchew, brzoskwinia; 100g

 

Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);

 

KALOR 645; B 28 g; T 20g; W 98 g

 

ŚRODA 08 05 2024

 

Krupnik jęczmienny: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, kasza pęczak (ziarna jęczmienia), sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka pietruszki; 300ml

 

ALERGENY

 

SELER

GLUTEN Z JĘCZMIENIA

Kotlet schabowy: schab, jaja, olej, mleko, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, pieprz; 100g

JAJA

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Ziemniaki – ziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

Surówka szwedzka: kapusta kiszona, kapusta biała, ogórek kiszony, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g

 

 

Kompot: śliwka;

 

KALOR 724; B 26 g; T 33 g; W 82 g

 

 

CZWARTEK 09 05 2024

 

Barszcz czerwony: mięso wieprzowe, buraki, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

 

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

 

 

Wieprzowina w jarzynach: mięso wieprzowe, kalafior, brukselka, cukinia, marchewka, fasolka szparagowa, pomidory krojone (pomidory, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory), sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, czosnek; 80+120g

 

 

 

Kasza gryczana: kasza gryczana (ziarna gryki),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

MLEKO

Kompot: wiśnia;

Jabłko

 

KALOR 745; B 24 g; T 22 g; W 98 g

 

 

PIĄTEK 10 05 2024

 

Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, przecier pomidorowy (pomidory), makaron (mąka z pszenicy durum), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

 

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

GLUTEN Z PSZENICY

 

Ryba saute: filet z dorsza/miruny (ryba), olej, mąka pszenna, sól, pieprz; 100g

RYBA

GLUTEN Z PSZENICY

 

Kasza bulgur: kasza bulgur (ziarna pszenicy),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej; 100g

 

Herbata ziołowa;

 

KALOR 603; B 40 g; T 14 g; W 85 g

 

PONIEDZIAŁEK 13 05 2024

 

Zupa ogórkowa: kurczak, ogórek kiszony, koper, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

 

 

 

Pyzy z mięsem: ziemniaki, mięso wieprzowo/wołowe, mąka ziemniaczana, jaja, cebula, sól, pieprz, majeranek, czosnek; 200g

 

JAJA

 

Kapusta zasmażana: kapusta kiszona, cebula, olej, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, masło (śmietanka

z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy); 100g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Kompot: porzeczka

Śliwka

 

KALOR 743; B 23 g; T 28 g; W 99 g

 

 

WTOREK 14 05 2024

 

Zupa ziemniaczana: mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, papryka, szczypior, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, majeranek; 300ml

 

ALERGENY

 

SELER

 

Pulpety drobiowe w sosie warzywnym: mięso z udźca indyka, mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), jaja, mąka pszenna (ziarna pszenicy), natka

z pietruszki, marchew, pietruszka, seler, cebula, śmietana słodka (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 90+70g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

JAJA

Ryż – ryż, masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

MLEKO

Marchew z jabłkiem: marchew, jabłko, chrzan kremowy (korzeń chrzanu, woda, cukier, śmietanka , olej rzepakowy, mleko), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii)/jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii); 100g

MLEKO

Kompot: owoce mieszane (śliwka,wiśnia,truskawka,porzeczka);

 

KALOR 598; B 31g; T 19g; W 72g

 

 

ŚRODA 15 05 2024

 

Zupa pomidorowa z ryżem: kurczak, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, cukier, przecier pomidorowy (pomidory), ryż, śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii); 300ml

ALERGENY

 

SELER

MLEKO

Gulasz wieprzowy: mięso z szynki, marchew, cebula, czosnek, olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna (ziarna pszenicy); 80+70g

GLUTEN Z PSZENICY

Kasza pęczak: kasza pęczak (ziarna jęczmienia),masło (śmietanka z mleka), sól; 150g

GLUTEN Z JĘCZMIENIA

MLEKO

Mizeria: ogórek, szczypior, koper, śmietana kwaśna (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, pieprz; 100g

MLEKO

Kompot: wiśnia

 

KALOR 736; B 26 g; T 28 g; W 99 g

 

 

CZWARTEK 16 05 2024

 

Rosół: kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, makaron (mąka z pszenicy durum), natka pietruszki; 300ml

 

 

ALERGENY

 

SELER

GLUTEN Z PSZENICY

 

 

Udko opiekane: udko z kurczaka, olej, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek; 100g

 

Ziemniakiziemniaki, masło (śmietanka z mleka), koper, sól; 150g

MLEKO

Marchew z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło (śmietanka z mleka), mąka pszenna (ziarna pszenicy), śmietana (śmietana z mleka, żywe kultury bakterii), sól, cukier; 100g

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

 

Kompot: śliwka

 

KALOR 651; B 26g; T 24g; W 82

 

PIĄTEK 17 05 2024

 

Spaghetti bolognese: makaron spaghetti (mąka

z pszenicy durum), mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), peperonata (papryka

żółta, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy, cukier, olej słonecznikowy, sól, kwas cytrynowy), ser żółty(mleko, sól, kultury bakterii mlekowych), olej, groszek zielony; 150+150g

ALERGENY

 

GLUTEN Z PSZENICY

MLEKO

Mięta z cytryną

Banan

 

KALOR 582; B 18 g; T 20 g; W 85 g

 

 

ALERGENY : 1-GLUTEN ( 1.1 – PSZENICA, 1.2 – ŻYTO, 1.3 – JĘCZMIEŃ, 1.4 – OWIES,1.5 - ORKISZ) ,

2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZESZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO, 8-ORZECHY,

9- SELER, 10-GORCZYCA, 11-SEZAM, 12-DWUTLENEK SIARKI, 13-ŁUBIN, 14-MIĘCZAKI.

Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, majeranek,

oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od

producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.

 

Szkoła Podstawowa nr 63 z Oddziałami Integracyjnymi ogłasza zamówienie na dostawę żywności

dokładne wymogi i szczegóły zamówienia podane w poniższym linku

http://bip.um.szczecin.pl/chapter_11711.asp?soid=3DC1B1FC8601470E8419833BD0C73AF7